Τρίαθλο Three Level Power στην Καλαμάτα

Τρίαθλο Three Level Power στην Καλαμάτα

Με βασική σκηνή εξέλιξης την προκυμαία του Λιμανιού, περισσότεροι από διακόσιοι υπεραθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αγωνιστούν σ’ ένα παγκόσμιο υπεράθλημα: το Σύγχρονο Τρίαθλο. Τρία μοναδικά αθλήματα, κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο δημιουργούν ένα μοναδικό υπεραγώνα που συνδυάζει σώμα, πνεύμα και ψυχή.

Αυτό που καθιστά μοναδικό το Three Level Power Triathlon, είναι ότι οι συμμετέχοντες θα διανύσουν με τα τρία αθλήματα, συνολική απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Πρόκειται για απόσταση μοναδική για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Στον αγώνα αυτό, όπως προστάζει το moto της Three Level Power, απαιτείται από τον συμμετέχοντα ο ιδανικός συνδυασμός Σώματος, Πνεύματος και Ψυχής, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην έντονα επίπονη δοκιμασία της διαδοχικής εκτέλεσης των τριών αθλημάτων, σε λιγότερο από έξι συνεχόμενες ώρες, στο επιλεγμένο βάσει ειδικών προδιαγραφών θαλάσσιο και επίγειο φυσικό τερέν της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι υπεραθλητές που συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με το πρώτο άθλημα, την κολύμβηση. Θα κολυμπήσουν 1900 μέτρα στη θάλασσα, θα συνεχίσουν με 90 χιλιόμετρα ποδηλάτου από το Λιμάνι έως την πίστα καρτ και μέσω του δρόμου Μεσσήνης-Πύλου επιστροφή μέσω οδών Κρήτης, σε Filoxenia & Λιμάνι, όπου ακολούθως θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους διανύοντας μία διαδρομή αντοχής 21 χιλιομέτρων στο τρίγωνο από το πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι το Filoxenia και το Λιμάνι.

Ο τερματισμός του άθλου των υπεραθλητών θα γίνει στην κεντρική προκυμαία του Λιμανιού της πόλης, όπου και θα γίνουν οι απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών και των ηλικιακών group (δηλαδή άνδρες, γυναίκες από 18 έως 65 ετών).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 8.00 και θα ολοκληρωθεί στις 14.00 και καθ’ όλη τη διάρκειά του θα καλυφθεί από τους χορηγούς επικοινωνίας, ραδιοφωνικούς σταθμούς LIFE FM 88.0 και ΕΜΦΑΣΙΣ 91.8, με ειδικά σχεδιασμένη εκπομπή σε ζωντανή μετάδοση από τον χώρο της προκυμαίας.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα σε θάλασσα και ξηρά θα συνδράμουν δεκάδες εθελοντές και αρκετές εθελοντικές ομάδες, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

About the Author

George Konstantakopoulos administrator

Comments Are Closed!!!